هجدهمین برنامه روز انتقال یافته های تحقیقاتی ملی با موضوع خوراک آماده آبزیان روز چهارشنبه ۲۶ بهمن ماه به صورت مجازی در کشور برگزار شد.

در این برنامه ملی، معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران درخصوص خوراک آبزیان گفت: در مقایسه با خوراک طیور به دلیل دارا بودن مقادیر بالای مواد اولیه با منشا دامی ریسک بالایی را از نظر عدم تعادل جیره دارا می باشند.

وی افزود: بازتولید غذا در خوراک آبزیان، در ابتدا از زباله های غذایی، که برای مصرف غذایی انسان و دام غیرقابل مصرف قلمداد می شدند استفاده می شد. همچنین از ضایعات غذایی سبزیجات، میوه ها، نان ها و لبنیات هایی که تاریخ مصرف گذشته بودند و همچنین از محصولات پروتئینی مانند اسکلت های بازمانده از فیله ماهی استفاده می شد.

در ادامه مشاور اتحادیه تعاونی های کارخانجات خوراک دام و طیور و آبزیان، اظهار داشت: به کارگیری یک سیستم مدیریت کیفیت همانند (ISO 9001) یک سیستم استراتژیک برای سازمان است، که به سازمان کمک می کند تا عملکرد کلی خود را بهبود داده و یک مبنای منطقی برای فعالیت های توسعه پایدار فراهم نماید و نکته مهم در این خصوص این است که تاثیر عدم قاطعیت بروی نتایج مورد انتظار است.

وی با بیان اینکه هر چه به سمت پیاده سازی سیستم های مدیریت کیفیت برویم، به طور یقین تولید ثروت بهتری نسبت به محصولات خواهیم داشت، گفت: همچنین می توانیم رضایتمندی مشتریان را در این بازار رقابتی داشته باشیم.

استادیار تغذیه آبزیان و رئیس مرکز تحقیقات تیلاپیا بافق نیز در این برنامه ملی، وجود مواد اولیه مناسب، فرمولاسیون قوی علمی- عملی برای دانش فنی و تجربه در کنار خط استاندارد تولید خوراک را ضامن کیفیت خوراک ارسالی به مزارع آبزی پروری دانست. و گفت: این مهم با توجه به فرمول خوراک و امکانات خط تولید در این زمینه بسیار حائز اهمیت است و تولید اقتصادی هموراه پایین تر از حداکثر تولید است.

نماینده سازمان دامپزشکی کشور نیز، درخصوص گردآوری و تدوین قوانین GMP یا عملیات صحیح تولید در بخش خوراک دام برای تولید، انبارداری،جابجایی، حمل و نقل، فروش خوراک آماده، مواد اولیه خوراک، پیش مخلوط ها، افزودنی ها و مکمل ها گزارشی را ارائه کرد.
در پایان این برنامه، پاسخ لازم به پرسش های مطرح شده از سوی مخاطبان ارائه شد.