رو عنوان : دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی خبر داد:
عنوان : گردهمایی دبیران محققان معین و دبیران پژوهشگر مروجان ارشد كل كشور برگزار شد/ رئیس موسسه آموزش و ترویج كشاورزی از آمادگی این موسسه برای اجرای گام دوم نظام نوین ترویج در كشور خبر داد
زير عنوان : SubTitle
تاريخ :
 ۱۳۹۸/۰۷/۲۱ 
ساعت : ۱۱:۳۳:۱
عنوان گروه خبري :

گردهمایی دبیران محققان معین و دبیران پژوهشگر مروجان ارشد کل کشور  با حضور دکتر مویدی رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر نوری معاون علمی و فناوری موسسه، دکتر کرمی دهکردی مدیر کل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی، دکتر خبیری مدیرکل دفتر ساماندهی مراکز جهاد کشاورزی و  شبکه ترویج و دبیران محققان معین و دبیران پژوهشگر مروجان ارشد کل کشور  روز شنبه20 مهرماه سال جاری در موسسه آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و به نقل از خبرگزاری‌های ایانا و دانا، دکتر مویدی معاون آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در  " گردهمایی دبیران محققان معین و دبیران پژوهشگر مروجان ارشد کل کشور " گفت: هم اکنون ساختار پژوهشگر مروجان ارشد و محققان معین مشخص شده و این پژوهشگر مروجان ارشد در یک جایگاه مشخص با سرعت و کیفیت بیشتر می‌توانند نقش کلیدی خود را در گام دوم اجرای نظام نوین ترویج محکم تر بردارند. وی افزود: هدف از کنارهم قراردادن تحقیق، آموزش و ترویج در واقع اثربخشی و رساندن منفعت به بهره برداران بخش کشاورزی است.

رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه محققان معین کشور علاوه بر کار پژوهشی، فعالیت اجرایی هم انجام می‌دهند، تصریح کرد: محل کار واقعی محققان معین کشور در عرصه است.

مویدی با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری این موسسه، پشتیبانی علمی شش دفتر تخصصی را بر عهده دارد، گفت: کشاورز باید حضور محققان در عرصه را حس کند و اثربخشی آن را در افزایش تولید و درآمد خود ببیند.

وی ادامه داد: بهترین روش آموزش ترویجی برای کشاورزان، ایجاد سایت های الگویی است؛ محققان در کنار مروجان این سایت‌ها را  ایجاد و هدایت می کنند تا نتایج یافته های جدید برای کشاورزان مشهود باشد.

رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با تأکید بر اینکه این موسسه با سه هدف مشخص، آماده اجرای گام دوم نظام نوین ترویج در کشور است، گفت: عملیاتی کردن پهنه‌ها و مراکز جهاد کشاورزی، پیگیری جدی طرح‌های تحقیقی ترویجی و پیوست آموزشی ترویجی برنامه‌های اجرایی از اهداف این موسسه در گام دوم نظام نوین ترویج است.

در ادامه دکتر نوری، با اشاره به فعالیت دو ساله شبکه مدیریت دانش کشاورزی، اظهار کرد: مولفه‌های نظام نوین ترویج حلقه های زیادی دارد که محققان معین یکی از حلقه های آن است.

وی در خصوص فعالیت‌های محققان معین در سراسر کشور، گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی، ارایه توصیه‌های فنی و اثرگذاری، شرکت در جلسات فنی جهاد کشاورزی مراکز، اجرای طرح‌های تحقیقی و ترویجی، چاپ مقالات علمی و ترویجی، مشارکت در کانون‌ها و سایت‌های الگویی، حضور در کمیته‌های نیازسنجی و مساله‌یابی، انتقال یافته‌های تحقیقاتی و مشکلات و چالش‌های اجرای طرح‌ها و نیز تولید محتوا برای ساخت اپلیکیشن ها از جمله فعالیت‌های محققان معین است.

معاون علمی و فناوری موسسه آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: شبکه مدیریت دانش برای انتقال دانش به بهره‌برداران راه اندازی شده است و این شبکه بدون محققان معین فایده ای ندارد.

نوری با اشاره به مسوولیت موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در بحث تولی گری و سیاست‌گذاری شبکه مدیریت دانش کشاورزی، خاطرنشان کرد: موسسه مسوول پشتیبانی شبکه مدیریت دانش کشاورزی و انتقال یافته‌های تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.

وی، افزایش درآمد، امنیت غذایی و پایداری اکوسیستم را نمود فعالیت شبکه مدیریت دانش کشاورزی در عرصه عنوان کرد.

معاون علمی و فناوری موسسه آموزش و ترویج کشاورزی از فعالیت 100 پژوهشگر مروج ارشد، 1402 محقق معین و 7700 مروج مسوول پهنه در شبکه مدیریت دانش کشاورزی خبر داد و افزود: در بحث پژوهشگر مروجان، توزیع استانی مد نظر است اما اولویت اصلی ما مباحث ملی است و نباید شخصیت آن‌ها را استانی در نظر گرفت.