جمعه, 10 فروردين 1403
  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۸/۱۱/۳۰ 
  • تعداد بازدید : 408
  • کد خبر : ۲۱۷۴۰
دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی خبر داد:
نهمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های استانی بخش كشاورزی استان البرز

همزمان با برگزاری نهمین دوره انتخاب برترین های بخش کشاورزی استان البرز، روز سه شنبه در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از ۵۲ نمونه ملی و استانی این بخش در حوزه های مختلف تجلیل شد.

مراسم تجلیل از نمونه های بخش کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز در تاریخ 29 بهمن سال جاری در محل سالن پژوهش موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با حضور مسئولین و نمایندگان موسسه آموزش وترویج کشاورزی،دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی  جناب آقایان مهندس جعفری ،پالوج و عاشوری برگزار گردید.

 در ابتدا جناب آقای مهندس موسوی ریاست محترم سازمان جهاد کشاورزی استان البرز پیرامون  اقدامات مناسب بخش کشاورزی استان در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت: در روزهای گذشته (دهه فجر) شاهد بهره برداری از ۳۳ پروژه عمرانی، تولیدی و اشتغالزا بودیم.

وی افزود: با بهره برداری از این پروژه ها که با اعتباری بالغ بر ۵۱۴ میلیارد تومان که بخش عمده ای از آن از محل آورده های شخصی بود، برای حدود ۹۴۰ نفر اشتغالزایی انجام شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز به انتخاب و معرفی پنج کشاورز و بهره بردار ملی اشاره کرد و گفت:انتخاب تولیدکنندگان و بهره برداران نمونه با رویکرد الگوسازی و انتقال پیام شکرگزاری و قدردانی از خدمات آنان انجام می شود.

همچنین اظهار داشتن  کشاورزانی که با به کارگیری دانش و یافته های نوین تحقیقات توانسته اند ضمن افزایش عملکرد و بهره وری آب در سازگاری با محیط زیست، محصولاتی سالم تولید کنند، پیشرو و پیشران توسعه کشاورزی پایدار کشور هستند.

وی گفت: استان البرز به عنوان قطب کشاورزی دانش بنیان در کشور توانست با مساحت اندک زمین های زراعی و باغی خود پنج نمونه ملی را در فهرست نمونه های کشوری داشته باشد.

مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی البرز نیز در این آیین گفت: در کشور خیلی از نیازها ممکن است قطع شود یا در بازار نباشد ولی نیازهایی که به بخش کشاورزی مرتبط است همیشه بوده است.

سپس حجت الاسلام علی ارجمند عین الدین افزود: علیرغم این تحریم های کمرشکن همیشه نان داغ در سفره مردم هست که به برکت زحمات کشاورزان است.

وی اظهار داشت: در جشنواره ها پارامتری که برای معرفی برترین ها انتخاب می شود یک پارامتر کمی است و کمیت برای یک حمعیت ۸۳ میلیون نفری بسیار مهم است. در سیاست های جدید ابلاغی مقام معظم رهبری تاکید بر افزایش جمعیت ایران دارند که به تناسب این برنامه باید برای افزایش کمیت محصولات کشاورزی تلاشمان بیشتر شود.

ارجمند ادامه داد:‌در کنار کمیت، ایمنی غذا نیز بسیار اهمیت دارد به طوریکه اگر غذا تولید شود ولی استاندارد لازم را نداشته باشد به جامعه آسیب می رساند.

وی ادامه داد: اجاره دادن اراضی کشاورزی به افراد غیربومی و مهاجر منجر به آسیب های زیادی به اراضی کشاورزی و ایمنی غذا می شود که نمی تواند مورد تقدیر واقع شود.

مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی البرز ایمنی غذایی را همچون امنیت غذا بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در این موضوع سازمان های مربوطه از استاندارد تا حفظ نباتات مسوولیت دارند ولی کشور ما نسبت به خیلی از کشورهای دیگر در مصرف کود شیمیایی و سموم رتبه پایین تری دارد.

وی اضافه کرد:‌اگر در تولید فقط به کمیت پرداخته شود باید هزینه جندبرابری برای سلامت پرداخته شود و بر اساس طب اسلامی و سنتی، غذای شما دوای شما و دوای شما غذای شماست ضمن اینکه وزارت بهداشت از جهاد کشاورزی شروع و درمان آخرین مرحله این پروسه است.

سپس جناب اقای مهندس طهماسبی معاون محترم امور باغبانی وزارت خانه مواردی را بیان نمودند که شامل:

ی اظهار داشت: برای اجرای مابقی طرح مشکلی در اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ به وجود آمده بود که قرار است از طریق سازمان برنامه و بودجه آزاد شود و بانک کشاورزی که بانک عامل است مابقی درخواست های تسهیلات را پرداخت کند تا بتوانیم تا پایان سال به رقم پیش بینی شده برسیم.

طهماسبی با اشاره به اجرای طرح های گلخانه ای در استان البرز با رشد ۳۵۰ درصدی، گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده قرار بود در استان البرز ۳۵ هکتار به گلخانه های این استان افزوده شود که در ۱۰ ماه گذشته حدود ۱۲۴ هکتار اجرا شده که نشان دهنده رشد ۳۵۰ درصدی در این بخش است.

اجرای سایه بان ها صرفه جویی ۳۰ درصدی آب را در پی دارد

طهماسبی با اشاره به اینکه ایجاد گلخانه ها نقش زیادی در صرفه جویی و مصرف بهینه آب کشاورزی دارد، افزود: بهره‌وری در کشت گلخانه ای بسیار مطلوب بوده و میزان برداشت محصول در هر هکتار کشت گلخانه‌ای معادل برداشت محصول از ۱۰ تا ۱۲ هکتار فضای باز است.

وی یکی دیگر از روش های صرفه جویی در آب کشاورزی را استفاده از سایه بان ها عنوان کرد و اظهار داشت: اجرای سایه بان ها حدود ۳۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب دارد ضمن اینکه از بسیاری از خسارات احتمالی همچون سرمازدگی، پرندگان، آفتاب سوختگی، طوفان و تگرگ محصول را حفظ می کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی ادامه داد: متقاضیان برای ایجاد سایه بان ها و دریافت تجهیزات آن می توانند با ارایه درخواست تسهیلات از محل تسهیلات گلخانه ای کمک های لازم را دریافت کنند.

وی با اشاره به ارایه تسهیلاتی برای تجهیز گلخانه ها و باغات جهت جلوگیری از سرمازدگی، گفت: کشاورزان باید از حالا خودشان را آماده کنند ضمن اینکه دستگاه ها و تجهیزات خوبی با تکنولوژی و فناوری بالا آمده که قابلیت جابجایی و انتقال دارند و می توانند با کمک هم از این دستگاه ها استفاده کنند.

وی با اشاره به وجود دستگاه های تولید کننده انرژی گرمایی و مولد باد، افزود: با توجه به بروز سرمای زودرس و سرمای دیررس بهاره، این دستگاه ها قابلیت استفاده کاربردی را دارند و اگر کشاورزی و باغداری خسارت می بیند نشان دهنده این امر است که از این دستگاه ها استفاده نمی کند.

طهماسبی تغذیه مناسب درختان را یکی دیگر از راه های جلوگیری از خسارات سرمازدگی دانست و اظهار داشت:‌ اکنون فصل تغذیه درخت برای سال آینده است و هر چه تغذیه درخت مناسب تر باشد سرمازدگی تاثیرکمتری بر آن دارد به طوریکه نمونه آن را نیز داشتیم که باغ سیبی که در سرما از بین رفت ولی باغی که تغذیه خوب داشت حدود ۴۰ درصد محصول داشت.

وی همچنین به انتخاب نهال مناسب برای باغات اشاره کرد و گفت: اکنون در فصل جابجایی نهال هستیم و کسی که می خواهد درختان جدید میوه بکارد یا باغ خود را نوسازی کند باید ابتدا به پایه و رقم نهال توجه کند و وسواس زیادی برای نهال مناسب و مرغوب به خرج بدهد.

طهماسبی در پایان اضافه کرد که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده بایستی تا افق ۱۴۰۴ بیش از ۴۳ هزار هکتار گلخانه جدید در کشور ایجاد شود.

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.10.0
    V6.1.10.0